HAPPY PENDANTS FOR HAPPY PEOPLE

Så här till sommaren är Happy-hänget en läcker nyhet. Vi ville skapa ett stilrent smycke i skandinavisk stil som är lätt att bära till både fest och vardag – ett smycke som passar både ung och gammal och en helhet som kan varieras i oändlighet. Det här är ett smycke som hänför. Ett smycke vi hoppas du kommer att älska.

Happy-hänget är lätt att kombinera till olika stilar. Smycket kan bäras på ett läderband eller en traditionell guldkedja. Nu i sommar är den heta trenden att bära det på riktigt kort läderband, som en ”choker”, tipsar Jenny Tillander. Den enkla men unika formen gör att smycket är både behagligt att bära och ett visuellt nöje.

I all sin enkelhet är det en pärla eller en infattad sten som hänger på en ”gunga” i guld. Du kan variera det här smycket i det oändliga genom att välja en pärla eller en ädelsten som tilltalar just dig. Det är en god idé att välja ett alternativ som kompletterar dina egna färger, vilket vår personal gärna hjälper dig med.

Mot lite solbränd hud gör sig gult guld och en rosa pärla väldigt väl, men gillar du hellre vitt guld med en infattad diamant skall du följa din intuition. Då blir smycket personligt. Det fina med att vara kund hos Atelier Torbjörn Tillander är att du alltid kan komma till oss med dina idéer om vad du vill ha, varefter vi tillverkar smycket enligt dina önskemål. Vi har en stor kunnighet om pärlor och ädelstenar och ett brett sortiment vackra pärlor och ädelstenar med en kvalitet som är enastående i vårt land, berättar Tina Tillander. Därtill har vi alltid några färdiga Happy-hängen. Just nu har vi ett exemplar i gult guld med en saftig grön turmalin som går att beundra i skyltfönstret.

Alla våra smycken designas av Tina Tillander och tillverkas av våra skickliga guldsmeder som representerar högsta kunnighet inom guldsmedsbranschen i Finland. Allt tillverkas för hand i vår egen verkstad alldeles invid vår affär på Glogatan i Helsingfors. Har du tur kan du råka se skymten av någon av våra guldsmeder även i vår affär ibland.

Att tillverka ett smycke för hand betyder att vi inte gjuter smycken i färdiga formar, berättar guldsmedsartesan Pirkka Sivonen. Han plockar upp ett Happy-hänge med en skimrande rosa pärla. Han håller upp det och beskådar smycket med stolthet. Det här exemplaret är tillverkat av mig, säger han. Trots den enkla formen är smycket utmanande att tillverka. Den runda formen får vi genom att först hetta upp guldet så att det är varmt och går att bearbeta. Därefter ska pärlan träs på guldtråden och så ska alla sömmar slätas ut. Till sist lägger vi till det som blivit vårt varumärke: en liten rund rosa safir infattad i gult guld. Den hittar du på alla våra smycken som tillverkats efter år 2016. Varumärket har formen av en droppe och vittnar om att smycket är designat och tillverkat av Atelier Torbjörn Tillander.

Pirkka lägger tillbaka smycket i vitrinen där det får vänta på sin nya ägare. Kanske det kan glädja just dig i framtiden? Välkommen att titta in i vår nyrenoverade affär. Vi ser fram emot att träffa dig.